Σελίδες

12 Δεκεμβρίου 2011

Αυτά που έλεγαν τότε - Τι λένε τώρα






















Αυτά που
έλεγαν τότε:


"« Μια διευρυμένη περιοχή της ΟΝΕ θα είναι θετική τόσο για την περιοχή της Ευρωζώνης και για τις χώρες που θα ενταχθούν».
- Ο τότε Πρόεδρος της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι και ο τότε Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Pedro Solbes, 2000"


« Εάν η Ελλάδα θα ενταχθεί στην ΟΝΕ, αν συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την οικονομία, τότε θα κερδίσουμε τις εκλογές. Καταλαβαίνω ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται, αλλά σύντομα θα δείτε ότι θυσίες σας αξίζουν τον κόπο ».
- Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, 1999


"Σήμερα είναι μια στιγμή-ορόσημο στον εθνικό στόχο του ελληνικού λαού στο δρόμο για να αυξήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο με εκείνο των άλλων ευρωπαϊκών λαών. Για την επίτευξη πραγματικής οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης».
- Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης το 2002, όταν η χώρα εντάχθηκε στην Ευρωζώνη

Τι λένε τώρα


«Είμαστε σε ένα τρομερό χάος".
- Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 16 Φεβρουαρίου 2010

«Η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, αυτές τις οικονομίες και άλλοι στην περιοχή του ευρώ έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά. Σε αυτές τις χώρες, μπορούμε να παρατηρήσουμε μια μόνιμη απώλεια ανταγωνιστικότητας, δεδομένου ότι είναι μέλη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης ".
- Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Joaquin Almunia, 3 Φεβρουαρίου 2010

«Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο υπερχρεωμένες και έχασε περίπου το 25% της ανταγωνιστικότητάς της από την υιοθέτηση του ευρώ. Στο τέλος του 2009, το έλλειμμα του ευρύτερου δημόσιου φθάνει το 13,6% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος είχε αυξηθεί σε 115% του ΑΕΠ. Ακόμη και με το χαμηλότερο έλλειμμα που προβλέπεται στο πλαίσιο του προγράμματος, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα συνεχίσει να κορυφωθεί σε σχεδόν 150% του ΑΕΠ το 2013 ».
- Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μάιος 2010