Σελίδες

12 Απριλίου 2012

Πάμε σε εκλογές εκτός απροόπτου ή… με πολλά απρόοπτα;

Nέα δημοσκόπηση Public Issue: ΝΔ 19%, ΠΑΣΟΚ 14% – Στο 11% ο Καμμένος

Προσθήκη λεζάντας
Δείτε την πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα της Public Issue, χωρίς κάλπη σε αυξημένο δείγμα 1.226 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 03-09/04/2012. Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα παγκοσμίως που να δείχνει ότι οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών βοηθούν μία ασθενή χώρα να ανακάμψει

Υπερβολική δόση λιτότητας
Μία συνέντευξη του Αμερικανού οικονομολόγου Γιόζεφ Στίγκλιτς για το μάταιο της συνεχιζόμενης λιτότητας....
Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της Süddeutsche Zeitung, προειδοποίησε για ένα νέο κύμα ύφεσης στην Ευρώπη σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια πολιτική διαχείρισης της κρίσης.
Αναφερόμενος στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου επεσήμανε:

Τα τέσσερα στάδια "εργασίας" του ΔΝΤ


Ο οικονομολόγος Joseph Stiglitz, πρώην διοικητικό στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Greg Palast και την εφημερίδα The Observer το 1991, περιέγραψε το σχέδιο με τα 4 προβλέψιμα στάδια που το ΔΝΤ εφαρμόζει σε χώρες του Τρίτου Κόσμου με τις οποίες υπογράφει συμβόλαια δανεισμού.


Τα στάδια αυτά, επιγραμματικά, είναι τα εξής:


Wikileaks για Καμμένο: Είναι διαφορετικός, ζητάει πράγματα για την Ελλάδα και όχι για τον εαυτό του!

8 Απρ 2012 Posted by Κωνσταντίνος

Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία", γνωστής εφημερίδας για τις σχέσεις της με τη Νέα Δημοκρατία, αν μη τι άλλο, σοκάρει. Και το σοκ που δημιουργεί είναι πολλαπλό, αφού με το συγκεκριμένο δημοσίευμα "βγάζει πρωθυπουργό" τον Πάνο Καμμένο, αφού τον παρουσιάζει ως αγνό πατριώτη που δεν ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, αλλά μόνο για την Ελλάδα. Επίσης, με το συγκεκριμένο δημοσίευμα φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία αποτραβιέται (δια της πλαγίας οδού) από την διεκδίκηση της κυβέρνησης, την οποία αφήνει στα χέρια του Πάνου Καμμένου.

Αν μη τι άλλο, το δημοσίευμα της "Δημοκρατίας" αποτελεί κόλαφο για όλους όσους ήρθαν σε επαφή με την αμερικανική πρεσβεία ή αμερικανούς (πολιτικούς ή πράκτορες), οι οποίοι έδειξαν παντελή αδιαφορία για την Ελλάδα, ενώ φρόντισαν να "γλύψουν" αρκετά προκειμένου να έχουν την "επαρκή φροντίδα" από τις ΗΠΑ. Εάν το δημοσίευμα δεν αποτελεί μέρος τακτικής και δεν υπάρξει μελλοντική δημοσίευση που θα αντιστρέψει όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Πάνος Καμμένος αναδεικνύεται ως ο καταλληλότερος για να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας, στην πλέον δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, αφού μόνο κάποιος πατριώτης μπορεί να ανταπεξέλθει στις πιέσεις και το βάρος των ευθυνών.