Σελίδες

20 Οκτωβρίου 2013

Γιατί οι τράπεζες έχουν συμφέρον να μην εξοφλούνται τα δάνεια

Σήμερα υπάρχει διάχυτη η αμφιβολία για όλα γύρω μας και αδυνατούμε να δούμε καθαρά ποιος ωφελείτε από αυτό που μας συμβαίνει.
Ας διαβάσουμε προσεκτικά την παρακάτω άποψη που άκουσα πρόσφατα γιατί είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Οι τράπεζες είναι γνωστό ότι ενοχοποιούνται για κάθε οικονοκή ύφεση.
Το απόφθεγμα λέει πολλά: «Οι τράπεζες σου δίνουν μια ομπρέλα όταν λιάζει και σου την παίρνουν όταν βρέχει». Μεχρι εκεί εχουν καταλάβει πολλοί αλλά το οτι προκαλούν και την βροχή αυτό δεν το εχουν καταλάβει δυστιχώς πολλοί.


Ας δούμε τα ακόλουθα ολιγόλεπτα βίντεο για να καταλάβουμε οτι τίποτα δεν είναι τυχαίο, και την οικονομική κρίση και την ύφεση δεν την στέλνει ο θεός.
http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el&hl=el#p/u/0/cOyxM2Z9U98
http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el&hl=el#p/u/1/HpqRhvHI9ZQ
http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el&hl=el#p/u/3/fAPyVcJ_qCk
Πάμε όμως να δούμε με απλά λόγια πως ωφελούνται από τις αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις.
Αυτό που στην πραγματικότητα γίνεται με κάθε ύφεση της οικονομίας είναι το εξής:
Οι τράπεζες εμφανίζουν υποτιθέμενες ζημιές –αντί για κέρδη- με αποτέλεσμα να μην φορολογούνται. Όμως οι ζημιές που εμφανίζονται από τα δάνεια που δεν πληρωθήκανε είναι διασφαλισμένες με ακίνητα μεγαλύτερης αξίας από ότι τα δάνεια που χορηγήσανε. Έτσι κατασχέτουν τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις των δανειοληπτών. Μάλιστα το κόλπο είναι πλέον πιο εξελιγμένο γιατί πολύ περισσότερο καταστρέφονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανυποψίαστων εγγυητών. Έτσι σε περιόδους ύφεσης αδυνατούν να πληρώσουν οι δανειολήπτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία περνάνε στις τράπεζες.
Οι τράπεζες αφού τελειώσουν με τον δανειολήπτη και τα περιουσιακά του στοιχεία στρέφονται εναντίων του εγγυητή και συνεχίζουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς με τα δικά του περιουσιακά στοιχεία.
Στην συνέχεια όταν αργότερα αλλάξουν το οικονομικό κλίμα και περάσουν ξανά σε περιόδους υποτιθέμενης ανάπτυξης, χρησιμοποιόντας τα ΜΜΕ και βγάζοντας ειδήσεις για ανάπτυξη κ.τ.λ. αλάζουν το κλίμα στην αγορά και εκποιούν τα κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία των δανειολυπτών, τα οποία έχουν πάρει υπεραξία αφορολόγητη.
Έτσι πολύ απλά γίνονται τεράστιες οι τράπεζες και όχι από την ομαλή τους λειτουργία. (πάρε το δάνειο – εξόφλησε το δάνειο).
Η ομαλή λειτουργία είναι απλά η βιτρίνα πίσω από την οποία κρύβουν την πραγματική τους δράση.
Αυτό έχει γίνει κατ επανάληψη και έχει φέρει πλέον σαν αποτέλεσμα να χειρίζονται τις οικονομικές κρίσεις περίπου σαν τυποποιημένη δουλειά.
Αν πάρουμε παράδειγμα την πρόσφατη οικονομική κρίση θα δούμε κάποια στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Οι τράπεζες μετά το κόλπο του χρηματιστηρίου που είχε σαν αποτέλεσμα το 1999 ν αδειάσει εργαζόμενους και επιχειρηματίες από μετρητό, δίνανε επιθετικά δάνεια σε οποιονδήποτε.
Το χρήμα αυτό για να είναι ελκυστικό ήταν χαμηλότοκο και η ειδησιογραφία μιλούσε για μακροχρόνια ανάπτυξη και καλούς δείκτες που θα οδηγούσε σε μια περίοδο ευημερίας. Αυτό είναι το δόλωμα που δείχνει ότι και οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ καθώς και οι κεντρικές κρατικές υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι αμέτοχες σ αυτό που γίνεται σήμερα.
Μια και αυτοί ξέρουν καλά που θα οδηγούσε αυτή η κατασπατάληση δανεικού χρήματος για καταναλωτικούς σκοπούς.
Αυτό είναι και το πιο τρανταχτό αποδεικτικό στοιχείο ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφερόταν για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Αφού σε μια χώρα που παράγει ελάχιστα πράγματα και στηρίζεται κυρίως στις εισαγωγές, αν τις δίνεις δανεικό χρήμα για κατανάλωση, αυτό θα φύγει γρήγορα έξω από την χώρα.
Το χρήμα λοιπόν όλοι ξέρουμε ότι έπεσε στην κατανάλωση και μάλιστα επιθετικά.
Δηλαδή μέχρι και που σου τηλεφωνούσαν στο σπίτι, στο γραφείο, οπουδήποτε για να σου βγάλουν πιστωτική κάρτα, δάνειο κ.α.
Μάλιστα είναι τέτοια η δράση των τραπεζών που ακόμα και τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προοριζόταν για επενδύσεις σε επιχειρήσεις που θα φέρνανε ανάπτυξη, έθαψαν.
Οι εβραίοι που βρίσκονται πίσω από τα διεθνή τραπεζικά συστήματα χρησιμοποιούν χειραγογούμενους δείκτες για να δείχνουν την άνοδο ή την πτώση κατά τα συμφέροντα τους.
Ο κόσμος δυστυχώς δεν κοιτάζει πίσω από τους δείκτες αυτούς κατά πόσο είναι αντιπροσωπευτικοί με αποτέλεσμα να πέφτει εύκολα θύμα της καλής η κακής ψυχολογίας που θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να φέρουν την οικονομική άνοδο ή ύφεση κατά τα συμφέροντα τους.
Επίσης σε χώρες μικρές όπως η Ελλάδα παίζει και το σενάριο του ξένου συνεταίρου.
Δηλαδή πρώτα οι τράπεζες μέσω της διαδικασίας που προαναφέραμε θα μαζέψουν τώρα εν έτη 2010, 2011 κ.τ.λ. τεράστια περιουσιακά στοιχεία στην συνέχεια φορτωμένες με την τεράστια περιουσία του Έλληνα, θα πουλιούνται στις ξένες γιατί υποτίθεται θα έχουν ακίνητη περιουσία αλλά δεν θα έχουν μετρητά για να κινηθούν και να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Με απλά λόγια οι τράπεζες εποφθαλμιούν την περιουσία μας και την περιουσία των εγγυητών μας -συχνά συγγενών και φίλων- που μας ζητούν να βάλουμε για να μας δώσουν τα λίγα χρήματα.
Η παγίδα στήνεται πάνω στην φυσική ανάγκη του ανθρώπου για βελτίωση της ποιότητας ζωής του.
Εκμεταλλεύονται αυτό και αφήνουν άστεγους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί είναι απλά τα εργαλεία που μας οδηγούν στην οικονομική και φυσική μας εξώντοση.

ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 1915 ΕΧΕΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΠΟΥ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ)
http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=439586221319126077&hl=el&fs=true
1ο μέρος του DVD
(ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΚΡΥΦΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ)
Από το λεπτό 1,39,11 εως 1,40,28 λέει για τις οικονομικές κρίσεις που προκαλούν αυτοί που ελέγχουν το χρήμα για ν παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές μεγάλες περιουσίες.
Φτάνει στο φως της δημοσιότητας γράμμα μεταξύ των τραπεζιτών για την κρίση που θα προκαλούσαν, με όλες τις λεπτομέρειες και δείχνουν την πρακτική τους και ότι παίρνουν γραμμή από αυτά που έχουν κάνει κατά το παρελθόν στην Αγγλία.
Αναφέρεται στην χρονολογία: 1891 αναφέροντας αποδείξεις για το πώς και γιατί οι τράπεζες δημιουργούν τις οικονομικές κρίσεις.
(Ολόκληρο το DVD προβάλει αναλυτικά πολλές από τις οικονομικές κρίσεις που δημιούργησαν και τις μεθοδεύσεις τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα)
Οι αργυραμοιβοί (διαχειριστές χρήματος – τράπεζες) συγκέντρωναν δύναμη γρήγορα.
Αφήγηση του αποσπάσματος:
“Ξεκίνησαν να «κουρεύουν τα κοπάδια» δημιουργώντας οικονομικές κρίσεις, ακολουθούμενες από καταπτώσεις της οικονομίας, έτσι ώστε μπορούσαν να αγοράσουν ή να κατασχέσουν χιλιάδες μεγάλης αξίας σπίτια και φάρμες έναντι μικροποσών.
Το 1891 οι αργυραμοιβοί προετοιμάσθηκαν να γονατίσουν την αμερικανική οικονομία ξανά, οι μεθοδεύσεις και τα κίνητρα τους εμφανίσθηκαν με σοκαριστική σαφήνεια σ ένα υπόμνημα που στάλθηκε από την Αμερικανική Επιτροπή Τραπεζιτών, ABA, ένα οργανισμό στον οποίο οι περισσότεροι τραπεζίτες ήταν μέλη.
Σημειώστε ότι αυτό το υπόμνημα καλούσε τους τραπεζίτες να δημιουργήσουν μια συντονισμένη πτώση της οικονομίας σε μια ορισμένη ημερομηνία, τρία χρόνια αργότερα.!!!
Σύμφωνα με το αρχείο του Κογκρέσου, βλέπουμε τι έλεγε το υπόμνημα εν μέρει:
«Την 1η Σεπτεμβρίου, του 1894, δεν θα ανανεώσουμε τα δάνεια μας υπο οποιαδήποτε εξέταση. Την ημέρα αυτή θα ζητήσουμε τα χρήματα μας.
Θα αποκλείσουμε και θα γίνουμε υποθυκευτές σε κατοχή γης. Μπορούμε να πάρουμε τα 2/3 από τις φάρμες δυτικά από το Μισσισιπή και χιλιάδες από αυτές ανατολικά του επίσης, στις τιμές που εμείς επιθυμούμε…
Στη συνέχεια οι αγρότες θα γίνουν ενοικιαστές της γης όπως συνέβη και στην Αγγλία…»
–ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ—
(Το παρόν καταχωρήθηκε στο αρχείο του Κογκρέσου στις 29 Απριλίου του 1913)”

πηγή:
http://antipliroforisi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου