Σελίδες

5 Φεβρουαρίου 2015

ΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

1.Το πρόγραμμα “σταθεροποίησης και ανάπτυξης” προέβλεπε συνολική ύφεση 4,5%, σχέση χρέους ΑΕΠ στο τέλος του 2012 149% και ανεργία στο 15%. Η ανεργία και η ύφεση ανήλθαν στο 30% και το χρέος στο 175%, μετά δύο κουρεμάτων. ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; Η ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ;. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 600 ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΕΠΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΟΧΙΏΝ ΣΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΩΣΤΕ?ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ; ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ 50 ΕΚΑΤΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΒΠΠ. ΕΧΕΤΕ ΑΦΘΟΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ;

2.Από το 2010 λάβαμε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής αξίας 55 δις (κάπου πήρε το μάτι μου σε άρθρο δημοσιογράφου του Κάπιταλ ότι είναι 70 δις ,αλλά τέλος πάντων). Το ποσό ισοδυναμεί με το 25% του ΑΕΠ μας του 2009. Είναι ως η Ιταλία να ελάμβανε μέτρα 450δις, η Γερμανία 800δις και οι ΗΠΑ 3,8τρις. Αν το έκαναν οι οικονομίες των χωρών αυτών θα ήταν κλινικά νεκρές . Όπως ακριβώς η δική μας. Τι απαντάτε;

3.Επί πέντε χρόνια λαμβάνουμε μια βοήθεια η οποία κατά την συντριπτική της πλειοψηφία επιστρέφετε για την κάλυψη προηγούμενων υποχρεώσεων, άνευ αποτελέσματος. Τι νόημα έχει; 


4.Θέλετε να μας παρουσιάσετε ως υπόδειγμα τo δικό σας μοντέλο και την δική σας οικονομία. Ωραία. Εσείς λοιπόν που βασίζετε την ανάπτυξής σας στις εξαγωγές, εις βάρος των άλλων κρατών της ΕΖ για να δούμε τι καταφέρατε. Το χρέος από το 65% το 2007 το φτάσατε το 2013 στο 77% ,αφού το 2009 εν τω μεταξύ είχε ανέλθει στο 80%. Δηλαδή, κατορθώσατε να το μειώσετε μόλις 4% από την κορυφή του 80%!!!!.ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. Τι αναμένετε να κάνουν οι άλλες χώρες στις οποίες προτείνεται συνεχώς περικοπές? ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ. ΑΥΞΗΣΑΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ 20% ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΊΤΕ ΕΥΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ . Απαιτείτε δε από μας να το μειώσουμε κατά 35% στο 120% (το όριο της βιωσιμότητας κατ' εσάς) το 2020 . Τουτέστιν σε πέντε χρόνια!!!!! Είστε για τα πανηγύρια. 


5. Όλα τα μάκρο της ΕΖ έχουν επιδεινωθεί δραματικά από την έναρξη της κρίσης. Ήταν αναμενόμενο . Μήπως γνωρίζετε σε ποια εγχειρίδια οικονομικής εξηγείται πως δύναται με περιοριστικά μέτρα σε συνθήκες ύφεσης να οδηγηθούμε σε ανάπτυξη? Θα μας τρελάνετε όλους , τα δε Νόμπελ οικονομικής θα σκίσουν τα πτυχία τους.


6. Χρησιμοποιείται σαν ασπίδα κατά τα το δοκούν του Ευρωπαίους φορολογούμενους, που αντιδρούν στην παροχή βοηθείας στη Ελλάδα αποκρύπτοντας επιμελώς ότι η ''βοήθεια” επιστέφει ως επί το πλείστον στις τσέπες σας. Κατά το δοκούν, γιατί αγνοείτε επιδεικτικά γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων σας την γνώμη των Ευρωπαίων πολιτών σε όλα τα κρίσιμα και καίρια ζητήματα . Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΏΝ.


Για να μην μακρηγορούμε, τα επιχειρήματα είναι ατέλειωτα . ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΟΣΕΣ ΝΑ ΕΓΕΡΘΕΙ Ο ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ . Συγγνώμην, αλλά με τους Γερμανούς δεν υπάρχει άλλος τρόπος συζήτησης. 


Αυτό το γνωρίζουν πάρα μα πάρα πολύ καλά. Το γνώριζαν εξ αρχής. Τι θέλουν τότε?


Θέλουν σταδιακά να ελέγξουν οικονομικά και πολιτικά την χώρα μας εξαγοράζοντας τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας και αφού πετύχουν αυτό θα χαρίσουν το χρέος πλέον . Αυτός είναι ο σχεδιασμός τους τελεία και παύλα. 


ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΜΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΟΙ. Η ΟΧΙ; 


Οφείλουμε όλοι ανεξάρτητα τι πιστεύουμε να σταθούμε κοντά στη κυβέρνηση. Είμαστε σε πόλεμο. Που ακούσθηκε η Μέρκελ να παίρνει πρωθυπουργό, τον Ρέντζι , και να του ζητάει να μην συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος. Αν αυτή είναι Ευρώπη. Να μας λείπει.


capital.gr

1 σχόλιο: